بهترین دوستها را داشتن نبوده و تنها به خودتان بستگی دارد.
زمانی که کودکی بتواند بدون توقع و انتظار از دیگران کاری را آغاز کند و بکوشد تا آن را به اتمام برساند، میگوییم «اعتماد به نفس» اعتماد به نفس
به پسران فرصت بیشتری برای کندوکاو دنیای فیزیکی پیرامونشان داده میشود و همین امر موجب تقویت مهارتهای حرکتی بیشتر آنان میشود. برعکس دختران به شیوهیی محدودتر پرورش مییابند و آنان را برای تعاملات کلامیشان بیشتر تشویق میکنند.
جانبیکس ،دریافت که دختران در سنینبین 14 - 10سالگی بطور محسوسی دچار ضعف اعتماد به نفس میشوند. طبق تحقیقاو دختران در آغاز سن مدرسه و شروع دبستان از خود پنداره بالاتر و اعتماد بهنفس بیشتری نسبت به پسران برخوردارند. در حالی که طی سالهای پایانیدبستان و آغاز دوران نوجوانی این نسبت برعکس شده است و دختران دچار ضعف وکاهش اعتماد به نفس میشوند. این امر میتواند ناشی از نظامآموزشی،دیدگاههای فرهنگی و نحوه تعاملات اجتماعی،درباره نقش جنسیتنوجوانان باشد.
دکتر دیپولد (1995) طی تحقیقی به این نتیجه رسید کهنوجوانان دختر در مقایسه با نوجوانان پسر،بیشتر دچار اضطراب فشار روانی وافسردگی میشوند.
یکی از عوامل موثر در کاهش اعتماد به نفس و ضعفخودپنداره دختران،بلوغ جنسی و تغییرات جسمانی آنان است. بطور معمولدختران 2 الی 3 سال زودتر از پسران بالغ میشوند و همین امر باعث میشود کهآنها با پختگی کمتری با این فرایند روبرو شوند.راه اعتماد به نفس
اعتماد به نفس میشوند.
بسیاری از افراد، حتی آنهایی که به نظر خوش برخورد و صمیمی می رسند، با مسئله کمبود اعتماد به نفس مواجه هستند. اما خوشبختانه گام های اولیه ای وجود دارد که میتوان برداشت تا احساس بهتری نسبت به خود داشته و در مسائل اجتماعی آسوده تر باشیم.
|
ا
کلمات کلیدی: